ISTRA, MARČANA - Investicijski turistički kompleks, prvi red do mora

Lokacija:
Marčana
Transakcija:
Za prodaju
Vrsta nekretnine:
Zemljište
Cijena:
na upit
Površina:
106.795 m2

Opis

ISTRA, MARČANA - Investicijski turistički kompleks, prvi red do mora

Marčana je općina na jugoistoku istarskog poluotoka. Nalazi se oko 12 km sjeveroistočno od Pule, najvećeg grada u Istri. Poznata je kao destinacija mora, odmora, vina i maslinova ulja. To je kulturno bogato naselje s kristalno čistim morem i gotovo nestvarnim krajolikom koji se sastoji od raskošnih zaljeva i zelenih poluotoka. Njenih 36 kilometara obale najmanje je urbanizirana obalna zona u Istri. Marčana i njena plodna zelena polja, sa blagim brežuljcima koji se spuštaju do skrivenih kamenitih uvala i samozatajnih sela i gradića neotkriveno su blago istočne obale Istre.

U čistom kutku netaknute prirode Općine Marčana s dojmljivim vizurama, na prodaju je investicijski turistički kompleks, prvi red do mora.
Zemljište nosi Kvarner na dlanu. Konfiguracija zemljišta je pretežito kaskadna u smjeru sjever-jug a teren je većinskim dijelom prekriven niskim, srednjim i visokim neuređenim raslinjem karakterističnim za podneblje u kojem se nalazi.

Prema prostorno-planskoj dokumentaciji, zemljište se nalazi unutar izdvojenog građevinskog područja gospodarske namjene - ugostiteljsko-turističke namjene unutar područja ZOP-a te je za navedeno područje na snazi Urbanistički plan uređenja.

Površina urbaniziranog zemljišta iznosi 70.234 m², sveukupno 77.400 m² s pristupnim cestama i vanjskim parkingom.
Od ukupne površine 51.304 m² odnosi se na ugostiteljsko-turističku namjenu za hotel (T1) dok se drugi dio površine od 13.282 m² odnosi na ugostiteljsko-turističku namjenu predviđenu za turističko naselje (T2).

Ugostiteljsko-turistička namjena u ovom Planu je djelatnost pružanja usluga u turizmu: smještaja, prehrane, rekreacije, zabave i sl.
Za turističko razvojno područje utvrđeni su maksimalni smještajni kapaciteti od 490 postelja: hotel (T1) do 440 postelja i turističko naselje (T2) do 50 postelja, koji se grade i uređuju u skladu s Pravilnikom, kategorizaciji i posebnim standardima ugostiteljskih objekata.
Hotel (T1) maksimalnog kapaciteta 440 postelja je jedinstvena prostorno-funkcionalna cjelina s jedinstvenim upravljanjem, u kojoj je hotel smještajna građevina. Hotel se gradi s 4 nadzemne etaže, ukupno 6 etaža. Zgrada hotela može doseći visinu od 18 m.
Turističko naselje (T2) maksimalnog kapaciteta 50 postelja je jedinstvena prostorno-funkcionalna cjelina s jedinstvenim upravljanjem koju čine više samostalnih građevina u kojima su: smještajne jedinice, recepcija, ugostiteljski i drugi prateći sadržaji. Vile se grade kao samostojeće građevine, a katnost im je do 4 etaže, od čega 3 nadzemne te ukupna visina do 10,5 m.

Ovo jedinstveno zemljište bogato svim elementima za izgradnju turističkih kapaciteta i sadržaja je izvanredna prilika za investiciju.

Poštovani klijenti, agencijska provizija naplaćuje se u skladu s Općim uvjetima poslovanja
www.dux-nekretnine.hr/opci-uvjeti-poslovanja

ID KOD AGENCIJE: 29291

Iva Zajc
Agent s licencom
Mob: +385 92 235 9472
Tel: +385 99 640 8438
E-mail: iva@dux-istra.com
www.dux-istra.com

Dodatne informacije

Blizina sadržaja
  • Prvi red do mora
  • Blizina mora
Ostalo
  • Pogled na more
  • Tip zemljišta: građevinsko
  • Namjena: komercijalno
Datum unosa
21.04.2024 01:03
Datum promjene
02.07.2024 20:42

Pošaljite upit

Molimo, recite da ste oglas vidjeli na oglasniku NekretnineIstra.com!
Oglasi


Za prodaju/Za najam:
Za prodaju
Vrsta nekretnine:
Zemljište
Cijena:
na upit
Površina:
106.795 m2
ID Kod:
29291
    Ova web stranica koristi kolačiće i slične tehnologije kako bi vam pružila najbolje korisničko iskustvo, uključujući personalizaciju oglašavanja i sadržaja. Postavke kolačića možete podesiti u svojem web pregledniku. Klikom na 'Prihvaćam', pristajete na korištenje kolačića.